donderdag 27 februari 2014

Lanzarote 2014


 
Dit keer geen Throw Back, maar zonnige foto's van nog geen 2 weken geleden! In de voorjaarsvakantie ben ik naar Lanzarote geweest, één van de Canarische Eilanden. Ondanks dat daar de zonkans zo'n 99% is, hadden wij van de 3 dagen per jaar dat er regen valt, er al 5... Maar we hebben ook veel zon gehad en er heel erg van genoten. Hieronder staan een paar (oeps, een beetje veel) foto's van mijn vakantie. Het is een prachtig en toch ook heel raar eiland, dus geniet er van!

 
 
Het dorpje waar we zaten was totaal niet toeristisch. Waar aan de zuidkant van het eiland de steden vol zitten met buitenlandse bejaarde overwinteraars, zaten wij tussen de echte locals. Oude mannetjes met grote hoeden die de hele dag op het bankje voor het café zaten, zongebruinde rimpelige vrouwtjes die in de tuin werkten en hele families die op de veranda zaten te eten en luidkeels te praten. Ik vind dat zo veel leuker dan een appartement tussen alle andere toeristen!
 
 
 
Lanzarote is miljoenen jaren geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Rond 1730 zijn er meerdere langdurige uitbarstingen geweest, waardoor een groot deel van een eiland wel een maanlandschap lijkt. Eindeloze kale vlaktes en grote gebieden met alleen maar zwarte rotsblokken. Heel vreemd, maar heel mooi!
 
 
 
 
Zee, zee en nog meer zee. Op een eiland is natuurlijk zee in overvloed en dat vind ik helemaal niet erg.. ;)
 
 
 
 
 
Op een van de hoogste punten op Lanzarote staat een mirador, dat uitkijkt op het eilandje Graciosa. Het bestaat uit een havendorpje en een vulkaankrater, verder niets.
 
 
 
 
 
Vanaf een van de hoogste kraters op het eiland kon je met een bus langs alle andere kraters rijden. Liever had ik het pad gewoon gelopen, maar dit zou te gevaarlijk zijn. Als je een kuiltje groef in de bodem werd het al te heet om je hand er op te leggen! En eerlijk is eerlijk, het blijft indrukwekkend.
 
 

3 opmerkingen: